CO-ALARM for hus, hytte, bobil, campingvogn

kr 389,00
Inklusive MVA
Antall

Bør finnes i garasje, hus, hytte, bobil, båt, campingvogn - for din egen trygghet. LCD-display som viser konsentrasjonen Hva er karbonmonoksid? karbonmonoksid (CO) er en fargeløs, luktfri men dødelig gass. Da du hverken kan se, føle eller lukte den - kan karbonmonoksid drepe før du vet at den er der. Dagens energisparende og tette byggemetoder medvirker til å øke problemet med at CO-forurenset luft stenges inne i boligen.

Hvorfor er karbonmonoksid så farlig? Den største faren med karbonmonoksid er at den lett binder seg til hemoglobinet i blodet. CO som pustes inn binder seg i lungene til blodet og erstatter oksygenet som cellene trenger for å fungere. Når CO finnes i luften vil den raskt binde seg til blodet og tilslutt erstatte så mye oksygen at du kveles innenfra.

Hvor oppstår karbonmonoksid? Karbonmonoksid er et vanlig biprodukt fra innretninger og apparater som bruker brennbart drivstoff. Eksempler kan være oljebrennere, gasskomfyrer, griller, peiser og ovner. En tilstoppet pipe eller feilaktig ventilering kan også skape problemer.

Hvem står i fare for karbonmonoksid forgiftning? Alle. Karbonmonoksid-forgiftning kan ramme alle; når som helst. Forskning viser at ufødte barn, spedbarn og eldre er spesielt utsatte.

Hvordan kan jeg beskytte meg mot karbonmonoksid-forgiftning? Det amerikanske forbrukerrådet for produktsikkerhet (Consumer Product Safety Commission) anbefaler at det installeres minst en karbonmonoksid-varsler pr. husstand. En pålitelig og rimelig beskyttelse mot karbonmonoksid-forgiftning kan du oppnå ved å anskaffe en CO-varsler (karbonmonoksid-varsler). kan påvise konsentrasjoner helt ned til 0,01%.

Hvordan vet jeg at jeg er karbonmonoksid-forgiftet? Det er vanskelig å diagnostisere CO-forgiftning. Symptomene ligner mange vanlige sykdommer som eks. influensa. Symptomene på begynnende forgiftning kan være hodepine, tretthet, kvalme, svimmelhet og forvirring. Heldigvis finnes det andre tegn som kan være til mer konkret hjelp: Føler andre i huset seg uvel? Føler du deg bedre straks du er borte fra huset? Dersom overnevnte er tilfelle kan det være at du har for høye konsentrasjoner av CO i ditt eget hjem. Du kan også gå til en lege og be om en karbonmonoksid prøve av blodet. En slik prøve kan påvise prosentandelen av karbonmonoksid i blodet.

Hva gjør jeg hvis karbonmonoksid-varsleren gir alarm? Forlat huset øyeblikkelig. Ha ferdig en plan med et avtalt møtested for familien slik at du ved alarm eller brann raskt kan se at alle har kommet seg ut. (Mange dødsfall skjer ved at en person går tilbake i huset for å lete etter andre personer som man tror ikke har kommet seg ut). Ring brannvesenet fra naboens hus. Gå ikke inn i huset før brannvesenet har gitt tillatelse. Spør brannvesenet om kilden til karbonmonoksid gassen og få den fjernet øyeblikkelig.

Hvor plasserer jeg en karbonmonoksid-varsler? Den bør plasseres i nærheten av soverommene, minimum en stk. pr. husstand. En ekstra varsler kan plasseres i nærheten av husets varmekilde om denne drives av brennbart materiale. Str. 10 x 3.5 cm - skruer medfølger